čtvrtek 24. března 2011

Postřehy ze dne 24. 3. 2011

  • V klinické psychologii se to notně hemžilo demencí a stejně jako minulý týden na speciální psychiatrii, lze u mě vysledovat několik znaků demence lehké -  zapomínání, zakládání věcí,  poruchy paměti, dezorientace v čase, obtížné rozhodování a bezradnost. Ou jé.
  • S aktivitou dělníků u FSS to jde od desíti k pěti - je to tak super práce - sem tam si vrtnou, ale mimo ono sem tam se věnují spíše duchaplné konverzaci (jistě o sociálních tématech - a pak, že na místě nezáleží!), pokuřování jemně mletého, nikotinem a dehtem šmrcnutého kuřiva, opírání se o krumpáč a slunění. Ovšem ve 4 odpoledne se s vervou pustí do práce zrovna, když se studentstvo snaží nechcípnout ve vydýchaných učebnách (ano, kvůli hluku musejí být zavřená okna)... resp. o půl paté, páč v pět už mají padla. 
  • Myslím, že ďábelský plán sociálních a humanitních vědců zahrnující obří lidské ("myší") bludiště na Joštové začíná přinášet ovoce - iritabilita stoupá přímo úměrně stoupající vzdálenosti z FSS na LF - ano, obě fakulty jsou teoreticky přes ulici, lež praktická cesta se začíná nebezpečně podobat cestě na Čáru.
  • V CPS mají Grenu za úžasných 15,- A na kartičku, takže zdánlivě nic neplatíte, juch! 
  •  Není dobré protahovat periodu mezi jednotlivými squash-sessions - i jen třítýdenní prodleva může být vzhledem k absenci fyzické kondice katastrofální a člověk, Anna, já se pak cítím jako exemplární lemra.
  • Díky bohu za dvoreček ve třetím patře, nikde jinde se pan Plzák nečte lépe a ANO - už se nemusí lézt záchodovým okýnkem, ode dneška i dveřmi!!! (záchodové okénko bylo použito zejména za účelem posílení humorného tónu, samozřejmě se tam dá vlézt kterýmkoliv jiným oknem ze 3. patra - nejlepší jsou ty z druhé strany auly, rizikem je jediné - že vás tam někdo zavře, proto je lepší si v bezdveřových časech připravit alternativní úniky ... další okna)
  • To nejlepší, co můžete udělat, když si o někom myslíte, že je to kamarád ze základky a on je to jen nějaký no-name, který se mu podobá? - přestat se tlemit na něj a začít se tlemit za něj - to ho znejistí a z vás to udělá menšího blba (light demention in progress).
  •  Zvídavé děti nelze bohužel absolutně eliminovat, ale na větě "mamíííí, ta paní spí, nebo je mrtváááá?" je něco kouzelného. Jo a v parku na Moraváku stojí Klíčová Vodafone socha - hnusně komerční, ale jinak fajně nápaditá a vůbec - kdo rozhodl o tom, že by mobilní operátoři neměli podporovat umění?
  • I při čtení komixu se ze začátku můžete zapotit - Myšlenky Smyšlenky, nejenže jsou překladem z japonštiny, ony se tak i čtou! Zprava doleva, odzadu dopředu. Btw. - na knihy (neakademické), o kterých ani nevíte, že byste si je chtěli přečíst (ale chtěli, věřte:), choďte v KJM do "vrácených knížek" a řiďte se diletantsky podle zajímavého titulu (př. Jak se jmenuje tahle knížka?), či obálky - mně se to zatím v 80% vyplatilo ... o těch 20% raději pomlčím.
Přišli jste dnes na něco zajímavého? Pochlubte se! :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat