neděle 23. října 2011

Erasmus - Verča a tak dále :)

anna2rerajče.net


Co se tu děje kromě školy? No přece život :) Verča mi přijela a strávila tu krásné dvě půlky a dva celé dny. Přivezla s sebou sluníčko, takže jsme si mohly pořádně užít Lazienky s drakem (teda jen Verča, já a Irena jsme se dívaly, jak běhá dokolečka a snaží se ho přimět k letu:) i zahradu na střeše UW knihovny, dostihy s kloboukem, lízátky a čechem Štěpánem - právníkem z MU, noční pohled na Varšavu z Paláce kultury a posezení ve Fajce. Dozvěděla se i tajemství Erasmáckých párty - ano je to všechno o čekání na Španěly/Italy a o focení, alkohol je podružný :)

anna2rerajče.net

Verč, jsem moc ráda, žes mi přivezla sebe a s sebou kousek Brna. A taky víno, sendvičového tuňáka, Kindle a olivky :) Jako bys tu byla odjakživa - tak jsi tu zapadla :) Doufám, že se Hance líbil náramek a Honzovi pivo!

Verča nepřijela sama, simultánně s námi v bytě bydlela německá učitelka Guni. Malgorzata se totiž účastní exchange programu, tak Guni přijela do V. se svými bonnskými studenty - na týden. Moc jsem si ji oblíbila, protože ač v letech, má stále smysl pro humor a nebylo jí proti srsti sdílet byt se studentkami ... i když, co taky mohla dělat, že :)

No a co tu pořád dělám? Pití alkoholu se snažím omezit na minimum, páč je to drahé, takže jsem vrchní propagátor herních seancí v Kafe Kafka - tam je to taky drahé, ale kafe je kafe:) Nejvíce se nám zatím osvědčily osekané Activity - jen popis slov, ale myslím, že to budeme muset přestat hrát, páč už většinu slov známe, Kathi pořád vyhrává, Ryan si stěžuje, že prohrává, protože mu nikdo nerozumí a Jiří se u odhazování kartiček tváří tak bojovně, že by se ho jeden bál. Ovšem slyšet popisovat helikoptéru jako "little helicopter", nebo strom jako "it is not flower" za to stálo :) Zatím jsme měli herní večer jen dvakrát, ale doufám, že počet naroste, protože Petra má Dixit! Jo a ty hry nejsou naše, dají se tam půjčit, ale bětšina je bez figurek, tak hrajeme s kandovaným ovocem, perníčky a žvýkačkami, co nám dávají ke kafi.

Taky začínám mít pocit, že se tu množí čím dál divnější a divnější lidé, v pátek jsme čekali na meetingpointu na Flavia - Italského oslavence. Povídali jsme si a zničeho nic kolem mě prošel chlápek, řekl mi dobrý den a pak na mě od semaforů házel lascivní pohledy. Dneska se se mnou dal do hovoru podroušený muž, který blábolil cosi o stužkách, což překvapivě znamená totéž, co v češtině. Já jsem neprozřetelně řekla, že "nerozumiem po polski", načež mi odvětil, že určitě rozumiem a já jsem byla zatažena do pětiminutové konverzace, ve které byly stužky, moje neschopnost porozumět polštině a jeho neschopnost porozumět mému neporozumění polštině ... Ryan zbaběle zdrhnul.

Je zajímavé, že ve dny jinak čistý varšavský chodník, je v noci pokrytý reklamou na sex-shopy a escort servis - prostě filth! Jedna z teorií je, že se prostě úderem deváté vynořují z betonu.

Jo a s Kathi jsme si konečně prošly pravý břeh Visly a ... je to džungle s mušlemi, stromy, křovíčky, pískem a vodou. Škoda, že není léto, báječně by se tam piknikovalo, je to jako u móře :) Už spolu kujeme plány, že se sem na jaře vrátíme na fontány, na dýmku a další radůstky. Aspoň na týden!

anna2rerajče.net

2 komentáře:

  1. Aničko vrať se domůůů. V Polsku je to hrozné. Už před 25 lety tam natrhl polský ožralec našemu učiteli rukáv u bundy. V Ořešíně je bezpečno. Žofka tady trajdá po nocích a nikdo ji neobtěžuje. A to je Žofka kočka!
    M(aminečka)

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím, proč máš pocit, že tvoje čeština bude na prd, když se pořád čteš jedna radost! ;-) Bavím se u toho, díky za to a pořád ti závidím ;-) Nejen, že seš pryč, ale taky parádní předměty! O těch mi pak musíš říct víc! Jo a ten dlouhý následný článek si nechám za odměnu,až udělám tu kopu práce, co mám do školy :p
    Miss you, Ms. Anna! ;-)

    OdpovědětVymazat