neděle 21. listopadu 2010

FFM

Factory Fashion Market 2010

Letošní druhý ročník se konal v budově stadionu na Kounicové. Musím říct, že ve staré Zbrojovce mi to vyhovovalo víc - větší prostor, správné krkolomné proplétačky mezi jednotlivými místnůstkami a víc občerstvovacích stanovišť (ne, že bych se nějak často ob/nad/pod-čerstvovala). Plusem stadionu byla snad jen největší místnost s pódiem, kde byly stolečky s cingrlátky, cetkami, oděním a taškami pohromadě. Zároveň ale tato hromadnost způsobovala podnětové přesycení, kterému úzké uličky mezi stolečky a tím téměř i nemožnost jakohokoliv delšího obdivování výrobků (u lidské překážky se okamžitě začal tvořit hrozen dalších lidských překážek a postupné nabalování ústilo v kolaps), vůbec nepomáhaly. I když to jsou zkušenosti z prvního dne, druhý den to bylo lepší. Zdálo se mi ale, že tam bylo míň stánků, než minulý rok - bylo to kvůli nezájmu, nebo kvůli prostorám? - kdo ví ...

Co mě potěšilo bylo, že FFM neztratil svůj "kolenní" punc (odvozený od dělání činnosti "na koleně,"tedy s notnou dávkou improvizace a amatérského nadšení). Škoda jen, že tomu neodpovídaly i ceny výrobků - dalo by se říct, že FFM je rájem pro cetkové (převážně náušnicové a brožové) úchyláky mého ražení, jen s tím rozdílem, že nesmí mít hluboko do kapsy - za originalitu se totiž platí. A to celkem dost - vztaženo ke studentským peněženkám (i když Lego náušnice za 30,- no nekup to ... nekoupila, zato domov sdílím s jedním párkem nádherně zelených chameleonů náušnicových, 240,- málem mi ruka upadla, ale musela jsem je mít :)

 

I když si nic nekoupíte, rozhodně doporučuju tam zajít, neb každé výrobářské srdíčko zaplesá, nad kreativitou, inspirací a výrobním materiálem, který je všemožný i nemožný - gumoví medvídci(náušnice), pajduláci od Člověče nezlob se, hrací kostky, žetony, Lego-kostky, peříčka (náušnice i čelenky), plexisklo, nerez (cetky i na krk, nejen na uši), fimo, sklo, organza, papír (origami náušnice), smalt na plíšku, zipy, pivní zátky, sluchátka, drátky, korálky, kabely, kamínky další a další. Jen je trošku škoda, že výrobářky a výrobáři myslí jen na něžné pohlaví - pro kluky tam toho opravdu moc nebylo.

Už se těším na další ročník, protože vždycky po odchodu z FFM mě popadně tvořivá nálada, která je děsně fajn (ne, že bych něco vytvořila, musela jsem zevlit, ale těch 20 minut přemýšlení o tvoření, bylo báječných). 

Tvoření zdar! 

Žádné komentáře:

Okomentovat