pátek 12. listopadu 2010

Tajemství ořešínské ledničky

Celkový čas prokrastinace: spánek nezapočten, tedy celkem 7 hodin zevlu, plánuji skončit ve 21:00, kdy se chystám začít s prací (doufejme)


Lednice


Místo nadějí, snů, oblast aktivace slinných kanálků a pokud se poštěstí, i dobrého jídla.


Óda na lednici


Ó jak tam stojíš, celá v bílém 
natěšena na onu chvíli, 
až někdo přijde, a do tvých útrob šáhnouce, 
vytáhne jogurt bílý.


Margarín nebo salámek, 
vše po čem jazyk prahne, 
kefír, či Pepu na gril.
To, co pod ruku padne.


Však zklamání je veliké, 
když oko vidí, 
že místo jídla jen prázdnotu sklidí.


Není to lednice, 
tak jak má být.
Pusto a prázdno, 
děsivý klid.


Poličky bělí se do dáli,
však není to množstvím sýra. 
Ani mlékem a tuctem vajíček ...
Áááá - je tu bílá díra!!!


(bílá díra je černá díra, která funguje v ledničkách, nějak to souvisí s mimikry ... ani nevím, proč vám to vysvětluju - jste dospělí a takové věci byste měli vědět)

Jedním z benefitů bydlení u rodičů je zpravidla to, že je ona velká bílá chladící skříň vždycky plná jídla. No a pak tu jsou oblasti vyhýbající se pravidlům (místa vesmírné nestability) a to je právě případ ořešínské ledničky. Ostatně ilustrující fotografie vypadají následovně:

Obrázek A


Náhodný pozorovatel si musí myslet, že je to zcela obyčejná lednička pro čtyřčlennou rodinu s početným zvířectvem ... opak je pravdou, jak ukazuje obrázek B. Hlavní nedostatek - není v ní jídlo.

Obrázek B 


Udělejme si krátkou exkurzi:

Přízemí: neidentifikovatelné věci na tvorbu všemožných i nemožných mléčných produktů - siřidla a podobné dryjáky, nic pro labužníky.
1. patro: jídlo pro zvířectvo - ano mazlíčci mají maso, my zrní
2. patro: hrnec s čočkou (zrní), deseticentimetrový pahýlek zázvoru a cosi v sáčku, co jsem neměla odvahu identifikovat
3. patro: tady by se měly vyskytovat tzv. chlební potraviny (to, co si dáte na chleba) a ano - zkušený pozorovatel si povšimne fragmentů - kousku uzeného sýra a balíčku, teď již mnohem aromatičtějších, syrečků
4. patro by také mělo sloužit k uskladnění potravin a hle - bystré oko vidí kostku tvarohu, másla, tzv. rychlé pomazánkové máslo (bývalo pomalé - asi tak před třemi týdny), třícentimetrový kousek tvrdého sýra situovaný na máselničce, kyblík fake greek jogurtu (z jeho původnosti zbyl už jen ten kyblík - naplněn echht domácím mírně tekutějším jogurtem asi tak do třetiny výšky), no a vzadu se krčí v omniovce se žlutým víčkem šípková marmeláda.

Ve dveřích se nacházejí obligátní pochutiny jako kečup, hořčice, či křen a specialitka - zázvorový sirup.

Hmm, tak to asi vidím na chleba s máslem, šípkovou marméládou, zapitý zázvorovou šťávou - to nevypadá tak špatně, mňam :)



 

4 komentáře:

  1. Výborný exkurz do útrob vaší lednice :-) Ale že tys zatajila zkušenému pozorovateli v přízemí sklenici s utopenci.. :-) Nebo se mi to jen zdá? No?! :-))

    OdpovědětVymazat
  2. zdá - utopenci u nás nebyli, nejsou a nebudou :) - kterou myslíš?

    OdpovědětVymazat
  3. vpravo dole, v přízemí, zavařovací sklenice s Hamé víčkem. Takhle nějak vypadá sklenice s utopenci, ale pravda, jen to jen zdání :)

    OdpovědětVymazat
  4. cha, žádní utopenci - kysané zelí tam je :)

    OdpovědětVymazat