neděle 5. prosince 2010

Průběh tvorby prezentace, která se má zítra odevzdávat

V bodech s časovými souvislostmi

pátek - dám si odpočinkový den (asi po 14ti odpočinkových dnech), však na to mám celý víkend.

sobota - ale co - je to je 7 slidů, to zvládnu v neděli (den stráven procházkou, filmy a četbou brakové literatury) 

neděle 
  • budík nastaven na 9:00, ale aktivně vstávám v 8:30 ... no vstávám - snídaně-v-posteli-je-přece-neděle se protáhla do půl desáté. V podstatě příjemně strávený čas s rohlíkem s máslem a medem, čajíkem, brakovou literaturou a následně omylem rozbitým malým talířkem (tedy ten, co u nás patří mezi ohrožené druhy).
  • 9:30 - nedá se nic dělat, před psaním se přece musím osprchovat - nebudu přece před panem Clarkem vystupovat jako čuně. Paměť v tomto čase poněkud vynechává, neb jsem zažila tu nejhorší sprchu za poslední měsíc - k mé smůle se v ní totiž už vystřídali všichni členové rodiny a naše sprcha má velice praktickou vlastnost, že toho, kdo do ní přijde jako poslední, čeká tanec otužilce - dbá o naše zdraví. Tanec otužilce spočívá v tom, že se člověk snaží všelijakými krkolomnými kreacemi vystavit proudu ledové vody jen minimum plochy těla. To dopřeje tělu tolik potřebný pohyb a aktivizaci celého orgnismu, o částečném otužení ani nemluvě.
  • 10:15 - hygiena zvládnuta, tak teď se můžu vrhnout na tvorbu prezentace ... jen kdyby se náhodou neobjevila sestra, že chce pomoct s tvorbou náušnic z Fima. No co bych to byla za sourozenkyni, kdybych toho drahouška nechala ve štychu? A spojím příjemné s užitečným, vyrobím vánoční dárek!
  • 12:30 po úporných útrapách jsou náušnice v troubě - Kukyové i ovce - a můžu začít mamince prokrastinačně pomáhat s obědem.
  • 13:00 nedělní oběd? A ještě k tomu 2. adventní - neukázat se by byla holá pošetilost, to se přece nedělá. Přišla bych o vynikající špecle s cibulkou (prokrastinačně a precizně nakrájená mou maličkostí), košiláté vtipy a debatu o překladatelských perličkách.
  • 13:30 - oběd sněden, na řadu přichází potlach u kakaa a divení se nad tím proč se tatínek pouští do umývání oken zrovna když je 6 pod nulou - teplota v místosti rapidně poklesla, tak se přesouvám nahoru abych si zaprokrastinovala u fb.
  • od 14:15 do 16:15 je čas naplněn vařením čaje, debatou o jedličkách v Ikea, divením se tatínkovi, že stále pucuje okna a zároveň sledováním zvolna klesajícího sloupce rtuti, obdivováním mého budoucího falešného roláku, dalším vařením čaje, tentokrát maté, asi dvacetiminutovým záchvatem smíchu nad módními kreacemi, které jsme s maminkou byly schopné vytvořit z většího zbytku zvlhlé smradlavé plsti šedavé barvy, která měla tvar jako jedna strana značně obnošených legín/jägerů. Dále byl tento čas vyplněn muchláním kočky, muchláním psa, zbavováním psa nečistot (kteroužto činnost pes neocenil a řval, jakoby jsme ho kuchaly polévkovou lžící) a nacvičováním jazzové sestavy a spousty dalších tanečních kreací. 
  • 16:15 - začínám psát na blog ... kéž se takhle aktivně po dopsání vrhnu i na tu prezentaci
Čtu si to po sobě a ptám se - KAM SE SAKRA CELÝ VÍKEND PODĚL?!?!?

3 komentáře:

  1. 16:40 - začínám dělat prezentaci - 18:00 hotovo :)) (trvalo to kvůli občasnému zapínání a vypínání fb)

    OdpovědětVymazat